Facebook zet nieuwe technologie in tegen “revenge porn”

Facebook zet nieuwe technologie in tegen “revenge porn”

(Themabeeld) Foto: shutterstock

Facebook gaat een reeks nieuwe ‘tools’ lanceren waarmee de sociaalnetwerksite het fenomeen ‘revenge porn’ wil aanpakken. Daarbij worden vaak zeer intieme foto’s van mensen “uit wraak” online geplaatst door hun ex.

Met de nieuwe ‘tools’ zal het voor gebruikers makkelijker worden om melding te maken van intieme foto’s die online werden geplaatst zonder de toestemming van de afgebeelde persoon. Als een afbeelding een “vlagje” krijgt, wordt ze nagekeken door “speciaal daarvoor opgeleide medewerkers” van de sociaalnetwerksite. Als de afbeelding “de gemeenschapsnormen van Facebook” overschrijdt, dan wordt ze verwijderd.

Facebook zal ook de al bestaande “photo-matching”-technologie inzetten voor foto’s waarvan bekend is dat ze zonder toestemming online geplaatst werden. Dat zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met PhotoDNA, het systeem dat nu al ingezet wordt om kinderporno en terrorisme tegen te gaan.

Accounts die “meermaals” zulke foto’s online zetten, zullen ten slotte worden verwijderd.

“Deze tools, ontwikkeld in samenwerking met veiligheidsexperts, zijn een mooi voorbeeld dat nieuwe technologieën ons veiliger kunnen houden”, zegt Antigone Davis, het hoofd veiligheid bij Facebook. “Wij bevinden ons in een unieke positie om leed te voorkomen.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees