Schoonheidsspecialiste Camille Cobbe afgestudeerd als Kanker Beauty Professional

“Je goed in je vel voelen, kan het genezingsproces van kanker versnellen”

Camille Cobbe verzorgt haar moeder Sofie, die herstelde van borstkanker. Foto: sbr

Roeselare -

Camille Cobbe werd Kanker Beauty Professional nadat haar moeder door borstkanker getroffen werd. “Ik heb van dichtbij gezien welke impact kanker heeft op een moeder en op een vrouw. Door hen in de watten te leggen, gaan ze weer stralen.”

Kanker in de familie kan een diepe indruk nalaten op een kind. Zo ook op Camille Cobbe (25) uit Roeselare. De schoonheidsspecialiste volgde een opleiding tot Kanker Beauty Professional bij het Institute for Professional Care omdat haar moeder Sophie Pouille (53) zestien jaar geleden geconfronteerd werd met borstkanker.

“Ik was pas negen toen mama ziek werd, maar ik herinner me nog elk detail”, vertelt Camille. “Ik besef maar al te goed welke impact kanker kan hebben op een moeder en op een vrouw, want ik heb het van dichtbij gezien.” Mama Sophie kwam pas later te weten dat Camille daarom die opleiding volgde. “Ik moest een eindwerk maken rond een persoon die kanker heeft of gehad heeft. Het hele ziekteproces moest erin beschreven staan. Ik heb dat eindwerk gemaakt en toen het af was aan mijn mama gegeven om na te lezen. Ze wist van niets”, zegt Camille.

Camille las over de opleiding voor Kanker Beauty Professional in ‘Het Nieuwsblad’. “Mijn doel als schoonheidsspecialiste is sowieso niet enkel iemand oppervlakkig mooi maken. Door mensen in de watten te leggen, gaan ze pas echt stralen. Die opleiding is daarvoor geknipt. De dankbaarheid van het ziekenhuispersoneel is ook groot wanneer je de tijd neemt om een patiënt zijn of haar zorgen te doen vergeten. Vaak hebben zij daar zelf geen tijd voor.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio