vrouwenvoetbal2DE KLASSE BWUUSTWEZEL - Wuustwezel van Gitte Vanwesenbeeck pakt titel in jubileumjaar

“Nu nog honderd doelpunten maken”

“Nu nog honderd doelpunten maken”

Vreugde bij de speelsters van Wuustwezel na het behalen van de titel. Foto: rr

De mannen van Wuustwezel pakken dan allicht naast de titel, de vrouwen mochten vorig weekend wel aan het feest. Op het veld van dichtste achtervolger KV Mechelen gingen aanvoerder Gitte Vanwesenbeeck en co met 1-4 winnen. Goed voor de titel in tweede klasse. De eerste in het bestaan van de club, sinds de vrouwen van Achterbroek de overstap maakten naar Wuustwezel.

“We waren voetballend veel beter dan KV Mechelen”, zegt Vanwesenbeeck. “De score was niet eens overdreven, we troffen ook nog de paal en lat. Van Wuustwezel was er veel volk meegekomen om te supporteren. Door de vele toeters zorgden ze voor een helse sfeer. Het gaf een schitterend gevoel om met zijn allen die titel te mogen vieren. Maandag hebben we rustig getraind. Zaterdag spelen we een oefenwedstrijd op het veld van eersteklasser Moldavo. Op 22 april viert de club zijn honderdjarig bestaan. We worden dan gehuldigd en willen in de match tegen Wolfsdonk onze honderdste goal scoren.”

Middenmoot volgend seizoen

Na de overstap van de vrouwen van Achterbroek naar Wuustwezel, begon de hele club al snel mee te leven met zijn vrouwenafdeling. “Heel Wuustwezel staat achter het vrouwenvoetbal. Met een knappe accommodatie zijn we klaar voor deze nieuwe uitdaging. Alleen Stefanie Leys stopt. Alle andere speelsters die de promotie afdwongen, mogen genieten van het avontuur in eerste klasse. We gaan op alle gebied veel ervaring opdoen. Waar ik ons volgend seizoen zie eindigen? Ons doel is om rustig mee te draaien in de middenmoot en geen degradatiezorgen te kennen. We hebben een technische groep die altijd naar voetballende oplossingen zoekt, het gevaar loert bij ons langs alle kanten. Verschillende speelsters vonden al de weg naar de netten en zelfs ik pik als verdedigende middenvelder ook geregeld een doelpuntje mee.”

Als aanvoerder bij Wuustwezel is Vanwesenbeeck al lange tijd actief bij de club. “Toen ik niet meer samen met de jongens van Achterbroek mocht spelen, trok ik telkens voor één jaartje naar Vlimmeren, Tienen en STVV. Nadien keerde ik dan terug naar Achterbroek en in 2014 werd de hele vrouwenvleugel overgenomen door Wuustwezel. Vorig seizoen wonnen we onze eerste tien matchen, maar hadden na de winterstop een dipje. Nu kenden we geen terugval en lieten we alleen tegen Wolfsdonk een halve steek vallen. Tegen OHL B gingen we terecht onderuit, de beide nederlagen tegen Genk B waren dan weer onverdiend. Nee, deze titel is meer dan verdiend. We gaan het nog meer dan vieren.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S