Prison Break breekt eigen records: fans zijn lyrisch over nieuwe afleveringen

Prison Break breekt eigen records: fans zijn lyrisch over nieuwe afleveringen

Acht jaar. Zo lang lag de populaire serie ‘Prison Break’ stil. Tot dinsdagavond. Toen is de eerste aflevering van het gloednieuwe vijfde seizoen van start gegaan. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij: de eerste reacties zijn lyrisch over het vervolg.

Met een IMDB-score van 9,4 op 10 weet je al meteen dat het goed zit. Hoofdpersonage Michael Scofield was in het laatste deel van het verhaal gestorven, maar die blijkt nog in leven te zijn. Ook zijn broer Lincoln Burrows, zijn lief Sarah Tancredi, zijn maat Sucre en seriemoordenaar T-Bag zijn opnieuw in de serie te zien.

Het aloude concept is opnieuw opgepikt. Michael zit weeral - voor de derde keer - in een gevangenis, maar nu in Jemen. Daar heeft ISIS voor een burgeroorlog gezorgd. Opnieuw moet Michael, ondanks vele zware criminele als buren te hebben, zien te ontsnappen uit zijn benarde situatie.

Ook al lijkt het misschien niet meer origineel, de serie heeft blijkbaar een manier gevonden om de fans laaiend enthousiast te krijgen over de nieuwe reeks. Na de seizoenspremière is de reeks opnieuw een trending onderwerp op Twitter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees