VOETBAL2DE AMATEURSKLASSE

Menen zal wedstrijd tegen RC Gent niet opnieuw spelen

Menen zal wedstrijd tegen RC Gent  niet opnieuw spelen

RC Gent-Menen werd stopgezet nadat doelman Benoit Degruyter een beenbreuk opliep. Foto: NDM

Menen -

De wedstrijd RC Gent-Menen van 26 maart werd bij een 2-1-stand en ruim een kwartier voor tijd, vroegtijdig afgefloten nadat doelman Benoit Degruyter een beenbreuk opliep. Iedereen gaat er van uit dat de wedstrijd moet opnieuw gespeeld worden, maar Menen ziet het nut er niet meer van in.

“Wat de bond ook beslist, die wedstrijd zullen we niet opnieuw spelen”, bekent bestuurder Tom Deny. “Binnen het bestuur hebben we dat unaniem beslist. Mogelijk dat sommige spelers het niet eens zijn met onze beslissing, maar precies nu we met veel geblesseerden moeten afrekenen, krijgen we nog amper vijftien spelers bij elkaar.”

Ward Vanaudenaerde kan de beslissing van het bestuur enigszins begrijpen.

“In de spelersgroep zijn de meningen verdeeld”, weet de Menense kapitein. “Wellicht zouden we die match op een woensdagavond of met de paasdagen moeten herspelen. Dat is ook niet ideaal. Vooral omdat ons lot (degradatie, nvdr.) al bezegeld is, heeft het bestuur gekozen om de wedstrijd op Gent niet over te doen. Als het nog belangrijk was geweest, had men nooit die beslissing genomen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio