Gentse groep brengt met Revel Revel vierde plaat uit

Too Tangled zet strakke set neer in Trefpunt

Bij het concert dat ze half november in dezelfde concertzaal van Trefpunt speelden was het vaak zoeken om Roeland Vandemoortele en Eva Buytaert van Too Tangled op het podium te herkennen. Het publiek kreeg toen een salvo van psychedelische beelden geprojecteerd. Niet zo, deze keer, woensdagavond in Trefpunt. Wel weer die donkere keldersfeer die perfect past bij het eigen specifieke geluid van Too Tangled. En achter de artiesten een strak lichtelement: twee ruitvormige kaders die elkaar gedeeltelijk overlappen. Strak plan, strakke set ook.

Revel Revel (het titelnummer van de vierde plaat raast als een trein over de sporen) was al klaar toen Buytaert en Vandemoortele in november in Trefpunt stonden, Het verhaal achter de cd kan u hier herlezen. Maar nu is de plaat ook echt op de markt.

Het blijft verbazend hoe Roeland en Eva, in het echte leven een koppel en ondertussen ouders van een kindje, er met huin tweetjes in slagen om een sound te maken die de indruk geeft alsof hij gemaakt is door een band met 5 of 6 muzikanten.

Roeland en Eva verliezen dan ook nauwelijks tijd met praatjes tussendoor. Roeland heeft de handen vol met zang, gitaar, synthesizer en een arsenaal aan pedaaltjes om effecten op zijn gitaar te zetten. Ook zang, synths en een drumcomputer bij Eva, die, hoe tegenstrijdig kan het klinken, ook nog eens viool speelt. Stilstaan is er voor de twee niet bij. Wie Roeland vlak na het concert zag kon zich de vraag stellen: ging die man  onder de douche met kleren en al aan, of moet hij dringend onder de douche? Het was het laatste dus.

Nog opmerkelijk; het gitaarwerk van Roeland is heel stevig, klinkt soms ruw en rauw, maar hij laat zich niet verleiden tot eindeloos uitwaaierende solo's. Een gast die weet waar hij mee bezig is. 

Meer info over Too Tangled op hun website

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio