Buren begrijpen beslissing niet

Slachthuis Tielt weer open: “We willen een voorbeeld worden voor de sector”

Slachthuis Tielt weer open: “We willen een voorbeeld worden voor de sector”

CEO Thomas De Roover De Brauwer heeft zijn bedrijf weer opgestart: “Wij moeten aan ons personeel denken.” Foto: slr

Tielt -

Het Exportslachthuis in Tielt heeft donderdag voor het eerst weer varkens geslacht. Zij het voorlopig op halve capaciteit.

Het Exportslachthuis in Tielt, lid van de Debra Group, heeft donderdag zo'n 3.000 varkens geslacht. Het bedrijf mocht de slachtactiviteiten hervatten nadat beelden van mishandelde varkens twee weken geleden tot een sluiting hadden geleid. Intussen maakte het bedrijf een nieuw actieplan op waarin er veel aandacht is voor strenge controles.

Het slachthuis draait nog op halve capaciteit. Zo worden er vrijdag geen dieren geslacht. Dat gebeurt pas maandag weer. CEO Thomas De Roover De Brauwer wil het bedrijf in stappen weer volledig operationeel maken. “We zullen nu hard moeten werken om het vertrouwen van bepaalde partners terug te winnen”, zegt hij. “Ons bedrijf zal vanaf nu het meest gecontroleerde slachthuis van het land zijn. Daar ben ik wel voorstander van, want ik wil graag aantonen dat we veel moeite doen voor het dierenwelzijn. De beelden waren verschrikkelijk en we zullen er alles aan doen zodat dit nooit meer gebeurt. We willen een voorbeeld worden voor de hele sector.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees