18-jarige komt om het leven bij zwaar ongeval op E314

Lummen / Zonhoven - Bij het ongeval van vrijdagochtend op de E314 tussen Lummen en Leuven ter hoogte van Lummen-Centrum is één dode gevallen. Het gaat om een jongeman van 18 uit Zonhoven. Dat bevestigt het parket van Limburg. Eén andere inzittende verkeert nog in kritieke toestand.

Het ongeval gebeurde omstreeks 2.15 uur vrijdagochtend op de E314 ter hoogte van Lummen-Centrum in de richting van Leuven. Een personenwagen met drie inzittenden reed achteraan in op een trekker-oplegger met Nederlandse en Belgische nummerplaten, die op de rechterrijstrook aan het rijden was.

Beide voertuigen kwamen tot stilstand, deels op de grasberm, deels op de pechstrook. De drie inzittenden van de personenwagen zaten gekneld. De brandweer van Zuidwest Limburg had de grootste moeite om hen te bevrijden.

De twintigjarige bestuurder uit Zonhoven raakte lichtgewond. Zijn passagier, een 18-jarige jongeman uit Zonhoven, is overleden. De passagier op de achterbank is in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. De chauffeur van de vrachtwagen, een man van Poolse nationaliteit, bleef ongedeerd.

Het ongeval veroorzaakte vrijdagochtend een lange file tussen Zolder Circuit en Lummen-Centrum. Eén rijstrook was er lange tijd versperd, maar werd omstreeks 6.45 uur door het parket opnieuw vrijgegeven. Het verkeer verloopt er intussen opnieuw normaal.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees