Brian Lynch vertrekt bij Limburg United en wordt coach van Charleroi

Brian Lynch, de man van Kim Clijsters, vertrekt aan het einde van het seizoen bij Hubo Limburg United. De coach van de Limburgse eersteklasser stond al een tijdje op het verlanglijstje van Spirou Charleroi, die vandaag bekend maakte met Lynch een nieuwe coach te hebben.

Lynch heeft een contract van een jaar gekregen. “Hij houdt van snel en aanvallend spelen. Je merkt dat hij erg beïnvloed is door zijn voormalige trainer Chris Finch”, aldus Spirou Charleroi.

De man van Kim Clijsters gooide de afgelopen jaren hoge ogen als hoofdcoach bij Limburg United. Hij loodste de Limburgers de voorbije twee seizoenen telkens naar een vierde plaats in de competitie. In de play-offs waren een kwartfinale en een halve finale het eindpunt. Dit seizoen verloor hij met United de bekerfinale van het ongenaakbare Oostende. In 2015 werd Lynch ook verkozen tot Trainer van het Jaar in België.

Lynch volgt bij Charleroi interimcoach Pascal Angillis op. De voormalige assistent nam in maart over toen de Henegouwse club Fulvio Bastianini ontsloeg.
 

Corrigeer