Skyblasters nemen zaterdag live-cd op in Charlatan

Skyblasters nemen zaterdag live-cd op in Charlatan

Foto: Lut Laureys

Gent - Zaterdag 8 april concerteert de Gentse reggaeband The Skyblasters in de Charlatan. Het concert, met zanger Buadee, wordt integraal opgenomen en dient voor een nieuwe live cd. Aanleiding voor de live cd is de dertigste verjaardag van het debuutalbum The Dirty Dozen is Alive and Well, dat in 1987 in Vooruit live opgenomen werd. Voor die tijd was het zeer ongewoon dat de debuutplaat van een groep ook meteen een live opgenomen plaat was, maar de toen twaalfkoppige groep, onder leiding van drummer Patrick De Witte (pdw) wilde daarmee aantonen waar de groep voor stond.

The Skyblasters zijn niet zomaar aan een reünie omwille van de reünie toe.  In 1990 hield de groep het voor bekeken, maar in 2004 was er een eerste reünie naar aanleiding van de 50ste verjaardag van zanger Buadee.  Iets meer dan een jaar na het overlijden van medeoprichter en drummer Patrick De Witte (pdw) in 2013,  speelde de harde kern van de Skyblasters op een tributeavond in de Vooruit een akoestisch concert. Uit respect voor de overleden (pdw) deden ze dat zonder drummer, maar met Martijn Bal (destijds Dinky Toys en nu directeur van Film Fest Gent)  op cajon. Het gelegenheidsconcert bleek de aanzet tot een nieuw hoofdstuk en  na een try-outconcert in de Charlatan speelde  de groep tijdens de Gentse Feesten van 2015  voor een volgelopen Sint-Jacobsplein.
Voor de kenners: de set van zaterdag zal grotendeels bestaan  uit nummers van het eerste album, aangevuld met de meest bekende hits en een paar nieuwe nummers.
Skyblasters. Zaterdag 9 april. Charlatan. 22 uur. Tickets: klik hier.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio