Aanvaller met schroevendraaier opnieuw vrij onder voorwaarden

Aanvaller met schroevendraaier opnieuw vrij onder voorwaarden

Sam V.D. wordt niet beticht van moord. Foto: bdd

Turnhout / Beerse -

Sam V.D. (22) uit Beerse, die zijn slachtoffer een schroevendraaier in het hoofd stak, is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij moet zich later verantwoorden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Tijdens een ruzie met kelner Jelle Van Bouwel (28) uit Malle stak Sam V.D. zijn opponent met een schroevendraaier in de schedel. Het incident deed zich voor op 4 april van vorig jaar op de parking Muylenberg in Turnhout.

De raadkamer in Turnhout verwees vrijdag het dossier naar de correctionele rechtbank. De verdachte moet zich verantwoorden voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg.

Jelle Van Bouwel stierf op 18 augustus in het ziekenhuis. De advocaten van de nabestaanden zijn ontgoocheld. “Volgens ons is er sprake van moord. De dader stak de schroevendraaier liefst 15 centimeter diep in de hersenstam”, zegt Nick Paeleman, de advocaat van de moeder van het slachtoffer. “Voor de bodemrechter voeren we de discussie over de kwalificatie opnieuw.”

“We vinden de kwalificatie correct”, zegt meester Peter Janssens, de advocaat van Sam V.D. “Mijn cliënt had een schroevendraaier bij zich, maar dat was om zich te verweren. Hij had eerder een kopstoot gekregen en was aangevallen met een matrak en een mes. Volgens ons is er sprake van uitlokking.”

Sam V.D. zat tot 29 juli in voorarrest. Omdat hij de opgelegde avondklok niet respecteerde, werd hij op 13 maart van dit jaar opnieuw aangehouden. De raadkamer besliste vrijdag hem in afwachting van zijn proces vrij te laten onder voorwaarden. Sam V.D., die in Grez-Doiceau verbleef, kan nu terecht bij een vriendin.

Het parket gaat niet in beroep tegen de vrijlating.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio