Rijkevorsel - Roel Mertens (36) komt om bij afdaling van vulkaan Teide

Onschuldige fietstocht op Tenerife loopt noodlottig af voor jonge vader

Onschuldige fietstocht op Tenerife loopt noodlottig af voor jonge vader
Rijkevorsel -

Bij een fietsongeval op het Spaanse eiland Tenerife is de 36-jarige Roel Mertens uit Rijkevorsel om het leven gekomen. Een afdaling van de vulkaan Teide is hem fataal geworden.

Roel Mertens verbleef sinds dinsdag samen met zijn gezin en schoonfamilie op het Canarische eiland Tenerife. Daar is hij donderdagvoormiddag alleen vertrokken voor een fietstocht. “Roel ging voor het derde jaar op rij de vulkaan Teide op fietsen”, vertelt zijn broer Nic. “Vermoedelijk is hij tijdens de afdaling in een flauwe bocht over de kop gegaan. Twee mensen die in de buurt waren, zagen het gebeuren. Die hebben onmiddellijk een ziekenwagen gebeld en zijn naar Roel toegelopen. De ambulanciers hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij was al overleden.”

“Omdat hij langer wegbleef dan gepland, belde zijn vrouw hem op. Ze kreeg Roel niet aan de lijn en is dan bij de receptie van het hotel gaan informeren. Tegen de avond moesten zijn reisgezellen naar het politiebureau komen. Daar vernamen ze het tragische nieuws. Hij is het slachtoffer van een stom ongeval. Er was geen ander voertuig bij betrokken.”

Autopsie

De echtgenote van Roel en de rest van de familie hebben zijn lichaam nog niet kunnen zien. Er moet eerst een autopsie gebeuren. Pas als het lichaam wordt vrijgegeven, kan de overledene gerepatrieerd worden naar België. “Het is dus nog afwachten wanneer we afscheid kunnen nemen”, zegt Nic, die ook nog een zus en twee andere broers heeft. “Roel was de jongste van de vier. Hij werkte als mecanicien bij Hermans Heftrucks in Rijkevorsel, het bedrijf van zijn schoonvader. Ik ben er ook tewerkgesteld. Ik moet dus niet alleen het verlies van een broer, maar ook van een collega verwerken.” Roel laat een zoon van zeven en een dochter van drie na.

Kampioen met Sint-Jozef

Het overlijden is niet alleen een zware klap voor de familie, maar ook voor voetbalcub FC Sint-Jozef SK in Rijkevorsel, waar hij bij de veteranenploeg speelde. “Vorig weekend zijn ze nog kampioen geworden. Gelukkig heeft hij dat titelfeest nog kunnen meemaken. Voetballen deed hij graag, maar Roel was ook een fervent fietser. Met een groepje vrienden ging hij wekelijks een tochtje maken. We gaan hem herinneren als een sportieve en sterke persoon. Het is een kleine troost dat hij als fietsliefhebber is gestorven tijdens iets dat hij graag deed”, besluit Nic.

Corrigeer

NIEUWS