Politie opent onderzoek naar trouwstoet die stilstond op viaduct van Vilvoorde en ook Mechelen op stelten zette

Video: rr

Vilvoorde / Mechelen -

De politie is een onderzoek gestart naar de trouwstoet die zaterdag op verschillende plekken overlast veroorzaakte, dat bevestigt de Federale Politie. De bal ging aan het rollen door een filmpje waarop te zien is hoe een heleboel feestvierders plots blijven stilstaan pal in het midden van het viaduct van Vilvoorde. Ook in Mechelen werd de stoet gesignaleerd. “Waar ze allemaal passeerden zal uit het onderzoek moeten blijken”, klinkt het nog.

De eerste oproep kwam binnen omstreeks 14.50 uur. “De trouwstoet bestond een heleboel dure sportwagens, ze reden bijzonder traag en waren met vlaggen aan het zwaaien”, klinkt het bij de persdienst van de Federale Politie. Een ploeg kwam ter plaatse maar kon weinig vaststellen omdat de stoet al terug vertrokken was. Daarom hebben we de beelden opgevraagd bij het Vlaams Verkeerscentrum om vast te kunnen stellen wat voor inbreuken de stoet begaan zou hebben. Het kan echter tot maandag duren eer we die hebben”, klinkt het nog.

Of er sprake is van inbreuken op de verkeerswetgeving laat de persmedewerker in het midden. “We hebben een onderzoek gestart en zullen dat voeren , het is dan aan het parket om te zien welke inbreuken al dan niet gebundeld worden”, klinkt het nog.

Voorts was één van de wagens in de stoet betrokken bij “een lichte aanrijding”. “Een vrachtwagen is ingereden op de laatste wagen van de stoet. Omdat de stoet zo traag reed kon de vrachtwagen niet op tijd stoppen”, aldus de persmedewerker van de Federale Politie.

Mechelen

Een motoragent van de politie Mechelen-Willebroek heeft zaterdag omstreeks 14u30 de bestuurder van een witte Porsche cabrio klemgereden aan het Hoogstratenplein. De opvallende sportbolide maakte deel uit van een trouwstoet met verschillende wagens die de aandacht trokken door hun rijgedrag. Zelfs toen de motorrijder van de politie de Porsche stopte, bleven de andere wagens onophoudelijk toeteren.

“We hebben inderdaad verschillende meldingen ontvangen. Daarbij hadden getuigen het over roekeloos rijgedrag met getoeter en personen die uit de ramen van auto’s hingen”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Het korps stuurde verschillende ploegen, ook anonieme, af op de meldingen. Enkele bestuurders werden aan de kant gezet. Dezelfde voertuigen doken ook op toen ze op het viaduct van Vilvoorde het verkeer op de Brusselse ring ophielden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees