Schepen roept crèche tot de orde

Aalsters kinderdagverblijf schrapt varkensvlees van het menu

Aalst -

Een kinderdagverblijf in Aalst besliste om geen varkensvlees meer op het menu te plaatsen. De bevoegde schepen ontkent dat dat iets te maken heeft met de vele moslimkinderen die er zitten en zegt dat er zo snel mogelijk weer varkensvlees zal klaargemaakt worden.

Schepen van Leefmilieu, Jeugd, Gezin en Kinderopvang Iwein De Koninck (CD&V) zegt dat de beslissing genomen is door een van de verantwoordelijken van de crèche, zonder het stadsbestuur of het managementteam te informeren. Bij beslissingen met een politieke gevoeligheid, kan dat niet. Wij moesten daarover geïnformeerd worden en zouden het ook verboden hebben. De maatregel is dan ook meteen ingetrokken”, zegt de Aalsterse schepen.

Aalsters kinderdagverblijf schrapt varkensvlees van het menu

Het was Vlaams Belang dat met het verhaal naar buiten kwam na een anonieme tip van het personeel van de crèche zelf. De bevoegde schepen viel zelf uit de lucht. Hij ontkende eerst nog, maar moest na onderzoek toch toegeven. Vandaag is de zaak besproken.

“Een tijdelijke verantwoordelijke sprak met de kok af om geen varkensvlees meer klaar te maken voor de 145 kinderen waarvoor gekookt wordt”, zegt Anne Van Beneden die verantwoordelijk is voor de kinderopvang in Aalst. “Niet om religieuze maar om organisatorische reden”, klinkt het maandagmiddag.

Telkens wanneer er varkensvlees werd gemaakt, moest er voor een alternatief menu worden gezorgd voor de kindjes met een moslimachtergrond. En dat zijn er nogal wat.

“Intussen is de beslissing ongedaan gemaakt en komt het vlees weer zo snel mogelijk op het menu.”

Al vaker in het nieuws

Het is niet de eerste keer dat stedelijk kinderdagverblijf Oogappel het nieuws haalt. In 2014 werd er drugs gevonden op de grond. Van een stagiair, zo bleek. Alle kinderen werden toen in het ziekenhuis onderzocht om na te gaan of ze de drugs niet in hun mondje hadden gestopt. Dat bleek gelukkig niet het geval. De stagiair van 19 jaar kreeg later opschorting van straf.

En begin dit jaar raakte een meisje van 1 jaar oud met haar hoofdje gekneld tussen een houten poortje. De brandweer moest het kind bevrijden.

Corrigeer

NIEUWS