Achttienjarige zonder rijbewijs leert broer (19) ’s nachts rijden

Achttienjarige zonder rijbewijs leert broer (19) ’s nachts rijden

Archiefbeeld. Foto: BFM

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek pikte tijdens een actie 38 bestuurders uit het verkeer. Onder hen een achttienjarige jongen zonder rijbewijs die zijn broer (19) tijdens de nacht leerde rijden.

“De controle gebeurde tijdens de nacht. Naast hem zat zijn achttienjarige broer die slechts houder was van een voorlopig rijbewijs met een beperkte duur. De jongste was dus zijn oudere broer, die geen rijbewijs had, aan het leren auto rijden. Ook de achttienjarige broer kreeg een proces-verbaal omdat hij, wetende dat zijn broer geen rijbewijs had, toch het voertuig aan hem toevertrouwde”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Met voorlopig rijbewijs en onder invloed

Tijdens de actie op verschillende locaties in Mechelen en Willebroek werden acht rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Eén van deze bestuurders gaf spontaan toe dat hij in de loop van de avond drie lijntjes coke had gesnoven. De chauffeur werd ook op 31 oktober 2015 uit het verkeer geplukt wegens onder invloed van drugs in het verkeer.

Een andere chauffeur met een voorlopig rijbewijs, die niet mocht rijden tijdens een weekendnacht, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed onder invloed van cannabis en cocaïne en op de koop toe had hij ook nog een gebruikershoeveelheid drugs op zak.

Een bestuurder probeerde in Willebroek aan de controle te ontsnappen. Toen hij de afrit A12 nam en de controlepost opmerkte, maakte hij rechtsomkeer en reed hierbij over de witte doorlopende streep. Toen een interventieploeg de bestuurder te pakken kreeg, bleek hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio