Food

Daarom krijg je op restaurant een mandje gratis brood

Daarom krijg je op restaurant een mandje gratis brood

Foto: Shutterstock

Wie weleens op restaurant gaat, zal het kunnen beamen: een gratis mandje met wat brood is vaak het eerste wat op tafel komt. Om je te van harte te verwelkomen, dat zeker, maar er zijn nog andere redenen...

Het feit dat je wordt verwelkomd met brood, geeft je onbewust de neiging om meer eten te bestellen en een hogere fooi te geven wanneer de rekening komt. Veel klanten redeneren als volgt: “Ze waren genereus met brood, nu is het mijn beurt om iets terug te geven.”

In brood zitten trouwens koolhydraten en die stimuleren de productie van insuline. Dat leidt ertoe dat je na het opeten nog meer honger krijgt en je straks ook echt meer eten bestelt, wat in het voordeel speelt van de restauranteigenaar.

Het brood komt er ook om de wachttijd op het eten aangenamer door te brengen. Je hebt iets te doen. Zo lijkt de tijd sneller te gaan en kijk je niet al te jaloers naar de borden van de mensen naast je die hun gerecht al hebben gekregen.

Corrigeer