Da’s lef hebben: dief steelt fiets tijdens feestje bewoners

Aalst -

Een dief heeft zaterdagavond rond 22.30 uur zonder schaamte een fiets gestolen die aan een woning langs Onegem in Aalst geparkeerd stond. Lef had de crimineel wel: de eigenaars zaten tien meter verder in de veranda te eten.

De beelden van de bewakingscamera’s die de diefstal filmden, tarten de verbeelding. “Wij hadden een feest, die fiets stond tegen de gevel van onze woning geparkeerd”, zegt Philip. “Op de beelden is te zien hoe de man eerst staat te wachten aan de overzijde van de straat en zich dan naar de oprit begeeft om zijn slag te slaan. En dat terwijl wij van een rustig verder babbelden. Je moet het lef maar hebben.”

Philip en zijn gasten merkten rond 23 uur op dat de fiets weg was. “We zijn nog in de buurt gaan zoeken, maar tevergeefs.” De man belde de politie en zette de camerabeelden online in de hoop de dader te vinden. “Hij heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal, waarom zou ik het dan niet op facebook mogen zetten?” Wie meer weet of iets gezien heeft kan de politie van Aalst contacteren op het nummer 053/73.27.27.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees