Nieuw skatepark tegen de zomer klaar

Nieuw skatepark tegen de zomer klaar

De werken voor de heraanleg van de site Jeugdcentrum en de bouw van het nieuwe skatepark zijn gestart. Foto: kvo

Waregem -

Het nieuwe skatepark aan het jeugdcentrum wordt een toegankelijk park vol hellingen voor de skatende jeugd. De werken voor de heraanleg van de volledige site zijn vorige week gestart.

Een tof parcours met verschillende hellingen en jumps waarop zowel beginnende skaters als bmx'ers zich kunnen uitleven. Zo kan je het nieuwe skatepark dat aan het jeugdcentrum gebouwd wordt het best omschrijven. De plannen worden woensdag tijdens een overlegmoment aan de skatende jeugd voorgesteld en na hun fiat kan de bouw beginnen. Het nieuwe, grotere park moet de oude houten ramp, die de skaters zelf in elkaar timmerden, doen vergeten. In 2015 moest die ramp noodgedwongen verwijderd worden na een negatief rapport van de Federale Overheidsdienst Economie.

Deels autovrij

Het stadsbestuur maakte destijds van dat slechte nieuws gebruik om de hele site opnieuw in te richten. De verkeersstroom wordt er gewijzigd zodat de leden van de vele verenigingen die op de site zitten, zoals Chiro en Akabe Funk, en skaters niet meer in aanraking komen met voertuigen. “Auto's rijden rond de autovrije speelzone die we creëren”, zegt schepen van Jeugd Jo Neirynck (CD&V). Evenwijdig met de Zuiderlaan ligt eerst een rijstrook waar auto's mogen rijden, dan een parkeerstrook, dan een groene drempel, dan de ‘voetbalkooi’ die behouden blijft, dan het skatepark en dan een speelzone tussen het skatepark en het Jeugdcentrum. Die herindeling van de site startte vorige week al.

Je zal ook nog kunnen parkeren in het vernieuwde deel. “Als je de site opdraait, komen er aan de linkerkant 50 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er nog eens 11 plaatsen aan de ingang, die worden aangelegd in grasbetondalen”, zegt schepen van Openbare Werken Maria Polfliet (CD&V).

De aanleg duurt ongeveer 20 werkdagen, ongeveer vier weken dus. Daarna start de aanleg van het nieuwe skate- en BMX-park. Het jeugdeiland krijgt ook meer uitstraling dankzij extra bomen en grote legoblokken, om op te spelen of om op te zitten. De nieuwe indeling moet ongevallen voorkomen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio