Na varkensvlees ook Sint-Maarten niet meer welkom in Aalsters kinderdagverblijf

Na varkensvlees ook Sint-Maarten niet meer welkom in Aalsters kinderdagverblijf

Foto: pli

Aalst -

De baby’s en peuters van kinderdagverblijf Oogappel in Aalst krijgen geen bezoek meer van Sint-Maarten. “Omdat de meeste kinderen er bang van zijn”, klinkt het. Na het varkensvlees dat van het menu werd geschrapt, is dit een tweede maatregel “om praktische reden”.

Kinderdagverblijf Oogappel heeft veel kinderen van buitenlandse afkomst. Toch ontkent schepen van Integratie Karim Van Overmeire (N-VA) dat hier toegegeven wordt aan moslims of andere religieuze groepen die niet in Sinterklaas of Sint-Maarten geloven. “Dat zou onaanvaardbaar zijn”, klinkt het.

Sint-Maarten komt op 11 november in grote delen van Oost-Vlaanderen.

“In de Aalsterse scholen komen Sint-Maarten en zijn twee pieten nog wel. Omdat het een traditie is waar we aan vasthouden. Alleen, wat hebben baby’s en peuters er aan. De meesten zijn er vooral bang van. Dus hebben we dat bezoekje afgevoerd in de Oogappel. In andere stedelijke crèches komt hij trouwens al lang niet meer. De kinderen krijgen uiteraard wel een cadeau”, zegt Van Overmeire.

Koud varkensvlees

Maandag raakte ook al bekend dat de Oogappel geen varkensvlees meer op het menu zet. Eveneens “om praktische reden”. Maar ook hier ontkent Van Overmeire met klem dat ze gezwicht zijn voor bepaalde geloofsgroepen, zoals Vlaams Belang liet uitschijnen.

“De toenmalige hoofdverantwoordelijke van het kinderdagverblijf besliste samen met de kok om een aantal menu’s te schrappen om het de keuken makkelijker te maken”, zegt Anne Van Beneden die verantwoordelijk is voor de kinderdagverblijven. De maatregel is intussen afgevoerd. “Bovendien, koud varkensvlees is wel altijd op het menu blijven staan”, verduidelijk Van Overmeire.

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Michel van Brempt gelooft die uitleg niet: “Praktische redenen? Ongelofelijk”, zegt hij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees