Daily Mail biedt zijn excuses aan en betaalt Melania Trump een schadevergoeding

Daily Mail biedt zijn excuses aan en betaalt Melania Trump een schadevergoeding

Melania Trump Foto: Photo News

Melania Trump spande een rechtszaak aan tegen Daily Mail voor smaad. De Britse nieuwswebsite had namelijk in augustus 2016 geschreven dat Melania gewerkt zou hebben als escorte. Daily Mail heeft een compromis bereikt met mevrouw Trump en zal een schadevergoeding betalen.

In een verklaring die voorgelezen werd in de rechtbank door Rechter Andrew Nicol, stond zo bijvoorbeeld wat deaantijgingen tegen Daily Mail waren. De krant zou valse en lasterlijke beweringen over Melania Trump hebben gepubliceerd en daarmee haar integriteit en waardigheid hebben aangevallen.

Daily Mail en Melania Trump hebben nu een akkoord bereikt en ook dat akkoord werd uit te doeken gedaan in de verklaring. Zo was te horen dat Daily Mail een schadevergoeding zal betalen en het artikel over Mevrouw Trump zal terugtrekken. “We zijn overeengekomen dat we Mevrouw Trump een schadevergoeding en kosten te betalen”, zegt het statement van Daily mail op hun website. Catrin Evans, woordvoerder van Daily Mail voegt daar nog aan toe dat “de beschuldigingen teruggetrokken zijn”. Volgens CNN zal Daily Mail zo’n 3 miljoen euro uitbetalen aan Melania Trump.

Ook biedt de online krant zijn excuses aan. “We accepteren dat de aantijgingen over Mevrouw Trump niet waar zijn en we trekken onze beschuldigingen in”, leest John Kelly, advocaat van Daily Mail, voor. “We bieden onze excuses aan Mevrouw Trump voor alle ellende die we veroorzaakt hebben.”

Corrigeer

NIEUWS