Roemeense vrouwen met baby plegen diefstallen in drie handelszaken

Roemeense vrouwen met baby plegen diefstallen in drie handelszaken

Archiefbeeld. Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Drie jonge vrouwen, een van hen met een twee maanden oude baby, hebben dinsdag spullen uit drie verschillende handelszaken in het centrum van Mechelen gestolen.

Rond 17 uur werd de Lokale Politie Mechelen-Willebroek opgeroepen voor een winkeldiefstal in de Désiré Boucherystraat. De zaakvoerder had er drie vrouwen, waarvan één met een twee maanden oude baby in een kinderwagen, betrapt. De vrouwen, 20, 21 en 23 jaar van Roemeense nationaliteit, zijn bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten en verblijven illegaal in ons land.

Het trio was in het bezit van een aantal baby- en toiletproducten (in originele verpakking) die uit de zaak werden meegenomen zonder te betalen. Onderaan de kinderwagen troffen agenten schoenen aan, nog voorzien van de prijsaanduiding. In de handtassen van de dames werden cosmeticaproducten aangetroffen, ook nog in de originele verpakking. En in een plastic zak zaten enkele kledingstukken, nog voorzien van de prijsaanduiding.

Naast de producten afkomstig uit de zaak in de Désiré Boucherystraat, kwamen de andere goederen uit handelszaken op de Botermarkt en in de Bruul.

De vrouwen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio