Drugsdealer krijgt 15 maanden cel, vriendin moet in behandeling

Beerse -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Nick P. (39) uit Beerse veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf en 6.000 euro boete. De man maakte zich schuldig aan de handel in GHB en amfetamines.

Nick P. werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De rechter hield ook rekening met zijn strafregister. In de zaak stond ook Sara V. (33) uit Beerse terecht. Ook zij zou tussen augustus 2015 en juni 2016 drugs hebben verhandeld.

De vrouw kreeg twaalf maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk, en een effectieve boete van 1.800 euro. Ze moet zich residentieel laten behandelen voor haar drugsprobleem, een vast adres nemen en zich onthouden van drugsgebruik. Ze mag ook geen contacten meer hebben met het drugsmilieu.

In een ander dossier kreeg Yannick V.G. (19) uit Beerse 18 maanden voorwaardelijke celstraf, met uitzondering van de periode die hij in voorarrest doorbracht. Hij dealde tussen juni 2015 en juni 2016 cocaïne, cannabis, speed en amfetamines.

De jongeman verkocht ook drugs aan minstens zeven minderjarigen. Twee van zijn afnemers waren amper 15 jaar. In november 2015 was hij bovendien betrapt op het bezit van peperspray. Ook hij moet zich laten behandelen van zijn drugsprobleem, een vast adres nemen en zich onthouden van drugsgebruik.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio