Waregem organiseert BK wielrennen in 2021

Waregem organiseert BK wielrennen in 2021

Huidig Belgisch kampioen Philippe Gilbert, dit jaar 35, zal er waarschijnlijk niet bij zijn. Foto: eva

Anzegem / Waregem -

Waregem organiseert het Belgisch kampioenschap wielrennen in 2021. Het wordt de derde keer dat profwielrenners er strijden voor de tricoloretrui.

In 2021 zal het 32 jaar geleden zijn dat er nog eens een Belgisch kampioenschap wielrennen plaatsvond in Waregem. In 1989 werd Carlo Bomans er Belgisch kampioen. Het eerste BK in Waregem was in 1966. “We zijn bijzonder fier dat we nog eens zo'n groot evenement naar onze stad halen”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). Drie jaar geleden was er nog maar het BK veldrijden. En in 2007 was Waregem start van een Tourrit. “We hebben ervaring met het organiseren van grote evenementen en willen die expertise dan ook gebruiken. We vinden het belangrijk om met citymarketing onze stad op de kaart zetten.”

De stad betaalt 230.000 euro om het BK te mogen organiseren. “Maar dat wordt uiteindelijk een nuloperatie. We verdienen dat terug via sponsorgeld, externe partners, catering en tickets.”

Voor de organisatie zal de stad samenwerken met een externe partner. Er zal daarvoor als eerste gepraat worden met de organisatie van Dwars door Vlaanderen. “Zij hebben een grote rol gespeeld bij het binnenhalen van het BK. Het is een grote sterkte dat voorzitter Carlo Lambrecht en zijn team een goed contact hebben met de Belgische wielerbond”, zegt schepen van Sport, Chantal Coussement.

In 2020 vindt het BK plaats in Anzegem. Twee jaar na elkaar dus koersfeest voor de regio. Al is er in Anzegem wel wat ongerustheid. “Onze organiserende wielerclubs zijn bang dat door twee jaar na elkaar in dezelfde regio het moeilijker wordt om sponsors te vinden, maar als we als buurgemeenten goed samenwerken komt dat zeker goed”, reageert burgemeester Claude Van Marcke.

Mini-Ronde van Vlaanderen

Het parcours ligt nog niet volledig vast, maar de kans is groot dat het een mini-Ronde van Vlaanderen wordt. “We hebben de Tiegemberg, de Varentstraat en de Holstraat. Ik vind dat we die troeven moeten uitspelen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio