Zaalvoetbalclub KK Malle-Beerse speelt vrijdagavond voor het eerst in 9 jaar opnieuw in Malle

Zaalvoetbalclub KK Malle-Beerse speelt vrijdagavond voor het eerst in 9 jaar opnieuw in Malle

Foto: smb

Beerse / Malle -

Hoogspanning vrijdagavond in Malle waar zaalvoetbalclub KK Malle-Beerse in zijn slotwedstrijd zich kan verzekeren voor de play-offs van de eerste klasse. Bij winst in de derby tegen Real Noorderwijk beëindigt KK Malle-Beerse de reguliere competitie op een knappe vierde plaats en die geeft recht op zes extra matchen tegen de top-drie. Het levensbelangrijke duel tegen de buren uit Noorderwijk wordt voor het eerst sinds 2008 opnieuw in Malle afgewerkt.

KK Malle-Beerse kan vrijdagavond tegen Noorderwijk de kroon op een knap seizoen zetten. Als het wint tegen Real Noorderwijk beëindigt het de reguliere competitie met 34 punten uit 22 matchen en kan het op de vierde plaats niet meer bijgebeend worden door Futsal Team Charleroi, dat op één speeldag van het einde twee punten minder telt dan Malle-Beerse. Dat zou betekenen dat de ploeg zich plaats voor de play-offs met Halle-Gooik, Gelko Hasselt en Topsport Antwerpen, die al eerder zeker waren van de play-offs.

Het toeval wil dat KK Malle-Beerse vrijdagavond uitzonderlijk zijn thuiswedstrijd niet in sporthal ’t Beerke in Beerse zal afwerken, maar in de Mintjens Arena van Westmalle. Normaal gezien had KK Malle-Beerse al op vrijdag 7 april Noorderwijk moeten treffen in Beerse, maar de wedstrijd werd een week uitgesteld door een interland van de Belgische nationale ploeg. Omdat de sporthal in Beerse vrijdagavond bezet is, wijkt KK Malle-Beerse uit naar de Mintjens Arena.

Zo speelt de ploeg voor het eerst sinds 2008 terug in Malle. In dat jaar werd het toenmalige KK Malle verplicht om het eigen dorp te verlaten omdat de sporthal Berckhoven in Malle niet voldeed aan de licentienormen voor het Futsal in eerste nationale. Zes seizoenen lang voetbalde het team in Rijkevorsel, de voorbije drie seizoenen werden afgewerkt in Beerse.

De derby tegen Noorderwijk vindt vrijdagavond 14 april om 21u15 plaats in de Mintjens Arena (Heidemolenbaan 75 in Westmalle).

Klassement

Zaalvoetbalclub KK Malle-Beerse speelt vrijdagavond voor het eerst in 9 jaar opnieuw in Malle
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio