Oostendenaar verhuist naar andere kant van provincie om beenhouwerij te starten

Visser met zeeziekte start slagerij

Visser met zeeziekte start slagerij

Jeffrey Eyland knapte de oude slagerij in Wakken op. Foto: evd

Dentergem -

Wakken heeft na een jaar opnieuw een eigen slagerij. Jeffrey Eyland (35), afkomstig uit een Oostendse vissersfamilie, verhuisde van de kust naar het platteland om een beenhouwerij te openen. “Ik was voorbestemd om visser te worden, maar ik ben de enige in de familie die zeeziek wordt.”

Sinds kort heeft Wakken weer een slager in het centrum. Net geen jaar geleden zei Paul Baeckelandt de stiel vaarwel. Jeffrey Eyland (35) is uit Oostende opende in de Kapellestraat zijn ‘Gastronomische slagerij Diana’, genoemd naar zijn grootmoeder. “Ik was voorbestemd om visser te worden. Mijn overgrootouders waren al IJslandvissers, maar ik ben de enige in de familie die zeeziek wordt”, lacht hij. “Daarom volgde ik een koks- en slagersopleiding.”

Eerder deed Jeffrey tonnen ervaring op als chefkok in de horeca en in het vleesbedrijf van zijn schoonfamilie. Samen met zijn vrouw Vicky Vanhaelst (33) en hun twee dochters wonen ze al een tijdje in Markegem. Jeffrey miste het menselijke contact in zijn job en droomde van een eigen slagerij.

Meer info: www.cateringtraiteur.beinfo@artisandelux.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio