WielrennenBeloftenProvinciaal kampioenschap tijdrijden in Ruddervoorde - Tweedejaars Stan Dewulf maakt zijn favorietenrol met glans waar

“Het bewijs dat ik goed bezig ben”

“Het bewijs dat ik goed bezig ben”

Stan Dewulf wil zich in de kijker rijden bij een profformatie. Als provinciaal kampioen tijdrijden kreeg hij op het podium Bjarne Vanacker (links, tweede) en Gilles Borra (rechts, derde) naast zich. Foto: BART VANDENBROUCKE

Ruddervoorde -

Stan Dewulf volgde in Ruddervoorde Jan Logier op als provinciaal kampioen tijdrijden bij de beloften. De tweedejaars hield leeftijdsgenoot Bjarne Vanacker en eerstejaars Gilles Borra achter zich.

“Ik ben blij met mijn titel”, vertelde Dewulf. “Het is natuurlijk maar de West-Vlaamse titelstrijd, maar deze triomf bewijst dat ik goed bezig ben. Ik heb al een degelijk voorjaar achter de rug.”

De ZLM Tour, de Nederlandse manche van de Nations Cup, is het volgende doel van allrounder Dewulf. “Daarna richt ik me volledig op de Ronde van Bretagne. Op 1 mei zal ik dus niet starten op het Belgische kampioenschap tijdrijden in Anzegem. Ik zal ook mijn West-Vlaamse titel op de weg (die hij veroverde in Rollegem, nvdr.) niet verdedigen. Ik denk op langere termijn. In Bretagne zullen veel talentscouts rondlopen. Misschien kan ik me daar in de kijker rijden van een profformatie.”

“Als aanloop naar deze belangrijke rittenkoers zal ik volgende week nog een lange duurtraining in de Ardennen afwerken. Er staat ook een verkenning van Parijs-Roubaix op mijn programma. Voorts werk ik nog een nationale testtijdrit af”, aldus de Stavelenaar van Lotto-Soudal U23.

Bjarne Vanacker kon leven met zijn tweede plaats. “Vorig jaar eindigde ik hier als zevende”, reageerde de Torhoutenaar van EFC-L&R -Vulsteke. “Ik wilde beter doen dan toen. Dat is ruimschoots gelukt, maar ik ben zeer diep moeten gaan. Pas na de openingsronde kwam ik helemaal in het ritme. In de derde en laatste ronde moest ik op al mijn karakter beroep doen om een hoog tempo te blijven ontwikkelen. Tegen Dewulf viel niets in te brengen. Ik ben op mijn waarde geklopt, maar ik trek met vertrouwen naar Luik-Bastenaken-Luik.”

Gilles Borra was tevreden met zijn bronzen plak. “Ik had niet verwacht om op het podium te staan. Onlangs kreeg ik af te rekenen met een maaginfectie. Gedurende drie dagen kon ik niet eten. Pas sinds een week ben ik weer aan het trainen. Vandaar dat ik geen al te hoge verwachtingen koesterde. Mijn overstap naar de beloften verloopt vlotter dan verwacht. Ik heb niet echt naar het voorjaar gepiekt. Mijn bedoeling is om gaandeweg te verbeteren. Tegen de zomervakantie wil ik op mijn best zijn in enkele rittenkoersen. Pas vanaf volgend seizoen zal ik enkele specifieke doelen aanstippen”, besloot de klepper van EFC-L&R-Vulsteke.

Corrigeer

NIEUWS