Een acht uur durende show van 150.000 euro: zo open je een nieuw stadsdeel in stijl

Een acht uur durende show van 150.000 euro: zo open je een nieuw stadsdeel in stijl

Schepen Iacopucci (links) en burgemeester Vanryckegem willen verwondering en verbazing zien bij het publiek. Foto: eva

Waregem -

Acht uur lang spektakel en show. Dat wordt de feestelijke opening van de Zuidboulevard. Op 11 meter hoogte zullen twee internationaal bekende koorddansers elkaar ontmoeten en zo het nieuwe stadsdeel met het oude verbinden.

Verwondering en verbazing. Dat is wat het stadsbestuur tijdens de opening van de Zuidboulevard op zaterdag 3 juni wil uitlokken bij de Waregemnaren. Verwondering voor het nieuwe stadsdeel. Verbazing voor het spektakel dat acht uur duurt. “Voor de tweede keer krijgt Waregem er een nieuw, revolutionair stadsdeel bij. In de jaren zeventig was dat Het Pand en nog steeds is dat een voorbeeld waar er wordt naar opgekeken. Dat zal met de Zuidboulevard hetzelfde zijn”, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

“Het is een historisch moment waarbij we iedereen willen betrekken. Het wordt een muzikaal en cultureel feest voor alle leeftijden”, vult schepen van Cultuur, Pietro Iacopucci (CD&V) aan.

Koorddansers

Vanaf 14 uur begint het feestgedruis. Dan verandert de zuiderpromenade in de typische La Rambla, een boulevard in Barcelona. Een Spaanse groep zorgt voor acts op acht verschillende locaties. Het moment waar de bezoekers vol bewondering zullen zijn, komt bij de act van twee internationale koorddansers, Olivier Zimmerman en Olivier Roustan. Van de kerktoren wordt een koord van 400 meter lang gespannen naar het nieuwe stadsdeel. De ene koorddanser vertrekt op 20 meter hoogte van de kerktoren en de andere van het nieuwe stadsdeel. Op de plaats waar het nieuwe en het oude stadsdeel samenkomen, daar gaan de koorddansers elkaar ontmoeten, op 11 meter hoogte. “We willen in de picture zetten dat de Zuidboulevard een nieuwe place to be is en ook symbolisch de verbinding tussen de Waregemnaren benadrukken”, zeggen schepen en burgemeester.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees