De Stekvogel sluit definitief de deuren na faillissement

De Stekvogel sluit definitief de deuren na faillissement

De zaak met ruime parking zal de komende tijd nog even leeg staan. Foto: MCO

Nevele / Merendree -

Restaurant en feestzaal De Stekvogel in de Veldestraat in Merendree sloot begin deze maand definitief de deuren. De zaak werd failliet verklaard door de rechtbank in Gent.

De horecazaak werd in de loop van de jaren een begrip in de regio, en dit als trekpleister in het weekend en als locatie voor onder andere tal van communiefeesten. Maar vorige week werd de zaak failliet verklaard.

“De huidige eigenares nam in 2011 de zaak over en dat ging lange tijd prima”, zegt meester Alain Hinderyckx, die werd aangesteld als curator. “Maar een samenloop van minder klanten en wat problemen en verschuivingen met personeel zorgde ervoor dat het financieel steeds lastiger werd. Op 5 april werd de zaak definitief failliet verklaard.”

Huurcontract verbroken

Het pand in de Veldestraat met ruime parking blijft dus voor onbepaalde tijd gesloten. Het huurcontract werd verbroken, maar het pand is voor de duidelijkheid niet betrokken in het faillissement. Dat is nog steeds in eigendom van nv Kasteel Melderen, genoemd naar het kasteel rechtover het restaurant.

De kans is dus groot dat het pand de komende maanden opnieuw te huur zal komen te staan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio