Apple weer een stap dichter bij zelfrijdende auto’s?

Apple weer een stap dichter bij zelfrijdende auto’s?

Foto: REUTERS

Computergigant Apple heeft een officiële toelating van de staat CalifornIë beet om zelfrijdende auto’s te testen, dat meldt het State Department of Motor Vehicles op vrijdag. Het betreft een licentie voor drie voertuigen en zes piloten.

Hoewel het bedrijf nooit openlijk communiceerde over hun eventuele plannen met zelfrijdende of elektronische wagens, heeft het nu tientallen auto-experten aangenomen. “Dit toont aan dat het bedrijf op z’n minst met het idee speelt om een rol te spelen in de business van autonome voertuigen”, dat zegt Chris Theodore, voormalig topman bij Ford. Autonome voertuigen betekenen meer voor een technologiebedrijf dan zelfrijdende auto’s, “mogelijk software en hardware die gelinkt zijn aan autonome technologie (o.a. machine learning) in het algemeen”.

Een woordvoerder van Apple weigerde commentaar te geven op deze licentie maar topman Tim Cook hintte in het verleden al meermaals naar plannen omtrent een zelfrijdende wagen. Deze licentie is overigens geen unicum. Google-telg Alfabet , Ford,Volkswagen, Daimler, Tesla Motors en General Motors.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees