27-jarige motorrijder komt om het leven: zware hinder op de E17

Er is al urenlang zware hinder op de E17 van Gent naar Antwerpen na een dodelijk verkeersongeval aan het parkeerterrein van Kalken. Een 27-jarige motorrijder kwam daarbij om het leven. De wachttijden lopen nog steeds op tot 40 minuten, al is de weg intussen wel al vrijgemaakt. De toenemende files zorgen voor levensgevaarlijke toestanden op de weg: ongeduldige bestuurders rijden achterwaarts op de pechstrook om zo de file te vermijden.

Het ongeval gebeurde zondag omstreeks 5.45 uur. Een 27-jarige motorrijder raakte levensgevaarlijk gewond na een incident waarbij ook enkele wagens betrokken waren. De man overleed nadien aan zijn verwondingen. De plaats was lange tijd afgezet met politiecombi’s en een verkeersdeskundige werd ter plaatse gestuurd. Het verkeer richting Antwerpen moest tijdelijk de snelweg verlaten in Beervelde.

De files die ontstaan zijn als gevolg van het ongeval zorgen voor gevaarlijke toestanden bij ongeduldige chauffeurs. Auto's en vrachtwagens rijden achteruit op de pechstrook.

Pakkend filmpje over motards in het verkeer

Afgelopen week vroeg de Vlaamse overheid nog aan motards en autobestuurders om meer rekening te houden met elkaar. In de pakkende campagnespot van de overheid en de Vlaamse Stichting Verkeeskunde kijken Antwerpenaren Ron (43) en Rudi (49) elkaar opnieuw in de ogen, zes jaar na een zwaar ongeval dat motard Ron bijna het leven kostte.

Lees ook: Motard Ron verloor bijna het leven bij een ongeval. Zes jaar later vergeeft hij de bestuurder die geen voorrang verleende

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees