Vakantie

Dit is het diepste zwembad ter wereld

Dit is het diepste zwembad ter wereld. Video: Kameraone

Diepzeeduiken en angst hebben voor haaien is verre van ideale combinatie, maar daar hebben ze in de Italiaanse stad Venetië iets op gevonden. In het zwembad Y-40 kan je maar liefst 42 meter diep duiken. Volgens de eigenaars is het daarmee het diepste zwembad ter wereld.

Het zwembad is gelegen in de Euganische Heuvels in de buurt van Padua, onder meer bekend van zijn wijngaarden. In het zwembad is ook een grottencomplex voorzien. Op twee jaar tijd is het zwembad aanzien als dé referentie voor zowel vrij- als scubaduikers over de hele wereld.

“42 meter naar beneden duiken is een heel speciale aangelegenheid voor vrijduikers”, vertelt Andrea Zuccari, voormalig kampioen in de discipline en nu leerkracht in het zwembad. “Het voelt erg eigenaardig aan om zo diep te duiken. Het is haast alsof je je in een baarmoeder bevindt.”

Naast het feit dat iedereen duiklessen kan krijgen in het zwembad, komen ook professionele teams langs om te profiteren van de faciliteiten. “Y-40 stelt ons in staat om te werken aan technieken in een veilige en warme omgeving die we zullen moeten toepassen tijdens de winter”, verklaart Omar Leuci, wereldkampioen in het vrijduiken. “Zo kunnen we het seizoen met een goed vormpeil aanvatten.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees