Klanten en sympathisanten bedreigde café plannen acties: “Dit is broodroof’

Klanten en sympathisanten bedreigde café plannen acties: “Dit is broodroof’

Uitbaters Linda en Adrien zijn blij met de vele steunbetuigingen. Foto: jve

Blankenberge -

Meer dan 1.700 mensen verenigden zich op Facebook al tegen de sluiting van het populaire café Pand 18 in Blankenberge. De eigenaars moet in principe sluiten na een twist met de bovenburen over geluidsoverlast. Heel wat klanten en sympathisanten blijven niet bij de pakken zitten en plannen acties. “De vele steunbetuigingen doen enorm veel deugd”, klinkt het bij de uitbaters.

De eigenaars van café Pand 18 in Blankenberge krijgen een vloedgolf aan steunbetuigingen over zich heen. Linda Doms en Adrien Vandekerkhove kregen vorige week te horen bij het hof van beroep in Gent dat ze hun populaire zaak plots 8 maanden moeten sluiten na een twist over geluidsoverlast met een groep bovenburen. Volgens hun advocaat was de uitspraak “een schoolvoorbeeld van technici die naast elkaar babbelen”.

Intussen blijft men in Blankenberge niet bij de pakken zitten. Op Facebook werd de groep ‘Wij Steunen Pand 18 !!!’ opgericht door enkele lokale handelaars en horecamensen. De groep telt momenteel bijna 1.700 leden. Ook werd een online petitie gestart waar klanten of sympathisanten hun krabbel kunnen achterlaten tegen de sluiting van de zaak. Die petitie telde gisterenavond al 410 handtekeningen.

“De vele steunbetuigingen doen enorm veel deugd”, zegt uitbaatster Linda. “We schrokken dat er op zo'n korte tijd zoveel leden zijn. Wij blijven strijdvaardig, er zit niets anders op.”

Normaliter mag de zaak nog tot en met zondag 23 april open blijven. Bemiddeling tussen de eigenaars en de klagende bovenburen leverde tot op heden niets op. Zij blijven bij hun standpunt: de zaak moet dicht. “Ondertussen worden hier nog de hele week acties gepland. Zondag, in theorie onze laatste openingsdag voor een lange tijd, plannen heel wat mensen om het pand te bezetten zodat we niet kunnen sluiten. Het is echt hartverwarmend.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees