Food

Sergio Herman verdriedubbelt zijn winst met The Jane

Sergio Herman verdriedubbelt zijn winst met The Jane

Foto: *

The Jane, de Antwerpse sterrenzaak van chef Sergio Herman, heeft zijn winst maar liefst verdriedubbeld. Dat schrijft De Tijd op basis van een financieel rapport op website De Rijkste Belgen.

The Jane heeft het vorige boekjaar, dat liep tot september 2016, afgesloten met 0,3 miljoen nettowinst. Dat is meer dan in boekjaar 2015, want toen bedroeg de nettowinst slechts 0,1 miljoen euro. Dit heeft nog een ander positief effect op de topzaak. Dankzij deze stijging wordt het dividend meteen verdubbeld van 50.000 naar 100.000 euro en beschikt de zaak iets meer dan drie jaar na de opening al over een eigen vermogen van 0,6 miljoen euro.

Hoewel het restaurant met vijftig werknemers geen details deelt over de omzetcijfers, schatten ze bij De Rijkste Belgen dat die zo’n tien miljoen euro zou moeten bedragen. Nog meer cijfers: vanaf dit jaar betalen Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril zo’n 20.703 euro per maand voor de huur van hun tweesterrenzaak, die is ondergebracht in de kapel van het gewezen militair ziekenhuis in Antwerpen.

Corrigeer