Komt er een nieuwe versie van ‘Twilight’? Robert Pattinson ziet het alvast helemaal zitten

Komt er een nieuwe versie van ‘Twilight’? Robert Pattinson ziet het alvast helemaal zitten

Het is nog maar amper vijf jaar geleden dat het laatste deel van de adolescentenrreeks ‘Twilight’ op het grote scherm verscheen. Toch gonst het al van de geruchten dat er een herwerking zou komen van de vampierensaga. Acteur Robert Pattinson, die de verblindende vampier Edward Cullen speelde, zou het alvast helemaal zien zitten. Dat bevestigde hij in een interview met Yahoo News.

Het eerste deel van de films verscheen in 2008. ‘Twilight’ was meteen een gigantisch succes. Verschillende jongeren waren helemaal in de ban van de zeventienjarige Bella Swan, die verliefd werd op een “vegetarische” vampier, Edward Cullen. De film bracht meer dan 400 miljoen euro op. Nadien werden ook de boeken ‘New Moon’ (2009), ‘Eclipse’ (2010) en ‘Breaking Dawn’ verfilmd (2011 en 2012).

“Ik ben echt benieuwd hoe dat er zou uitzien”, zei Pattinson, toen het idee van een herwerking of een uitbreiding van de vampierenreeks aan hem werd voorgesteld. “Voor iets dat zo veel mensen aanspreekt en zo’n groot trouw publiek heeft, moet dat toch geweldig zijn. Het idee om alles nog eens opnieuw te bekijken langs een ander perspectief spreekt me echt aan. Dat zou toch tof zijn!”

Ook volgens producent Patrick Wachsberger is dat geen onmogelijk idee. Maar hij maakt de beslissing niet, zo zegt Lionsgate tegen Yahoo News. Het is Stephenie Meyer, de schrijfster van de gelijknamige boeken die haar fiat zou moeten geven, alvorens er kan gewerkt worden aan een nieuwe spin off.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees