Kleurrijke rolstoel en infuushouders maken ziekenhuisverblijf voor kinderen aangenamer

Kristien en dochter Camie (vooraan) vonden de kleurtjes in de kinderkamer aangenaam. Ook het ziekenhuispersoneel is blij met de gift van vzw voor Kinderen en de hulp van Medicura. Foto: kvo

Anzegem / Waregem -

Een kinderrolstoel, 18 kleurrijke infuushouders en een massa speelgoed moeten een verblijf in de kinderafdeling van het Lourdesziekenhuis aangenamer maken. De regionale ‘VZW voor Kinderen’ schonk in totaal 5.000 euro aan het ziekenhuis.

Een ziekenhuisverblijf in het O.L.V. van Lourdesziekenhuis voor een kind iets aangenamer maken. Dat is wat de zes vrienden uit Waregem, Oostrozebeke en Wielsbeke van de ‘VZW Voor Kinderen’ willen bereiken. Sinds een van hun kinderen in 2014 getroffen werd door mucoviscidose zamelen ze met hun vzw geld in voor onderzoek naar de ziekte. Maar nu vonden ze het tijd om ook ‘hun’ lokale ziekenhuis te steunen. Dat doen ze met een aangepaste rolstoel, achttien infuushouders – voor elke kinderkamer één – en nog eens honderden euro's aan speelgoed te schenken, goed voor een totaalbedrag van 5.000 euro.

Vooral de infuushouders en rolstoel zijn meer dan welkom in het ziekenhuis. “Het financieren van een ziekenhuis wordt steeds moeilijker. Daarom is het belangrijk dat we dergelijke giften krijgen”, geeft algemeen directeur van het ziekenhuis Richard Neirynck toe. Zowel de infuushouders als de rolstoel zijn op maat van de kinderen. “Ze zijn kleurrijker, er hangen stickers op en ze zijn ergonomisch aangepast: de rolstoel is breder en dieper dan een normale stoel”, zegt Lieven Desmet van Medicura, dat medische hulpmiddelen verkoopt en verhuurt en de infuushouders mee hielp ontwikkelen.

Die ‘kindvriendelijke aanpak’ is heel belangrijk. “De kleurtjes en de tekeningen zorgen voor afleiding. Zo wordt een infuushouder meteen een pak minder afschrikwekkend dan wanneer hij gewoon uit een buis in inox bestaat”, zegt Hendrik Vansteenkiste, hoofdverpleger op de kinderafdeling. De kinderafdeling van het Lourdesziekenhuis vangt jaarlijks 1.500 kinderen op in een van de 18, speciaal voor kinderen ingerichte, kamers.

Kleurtjes maken blijer

De patiëntjes en hun ouders zijn alvast blij met de gift. “Mijn dochter Camie De Frene (2) is afgelopen nacht opgenomen met een virale buikinfectie. Het zien van al die kleurtjes maakt haar toch iets blijer”, geeft mama Kristien Meurez uit Anzegem toe. “Een ziekenhuisverblijf is al niet leuk, maar zo'n aanpassingen zorgen er toch voor dat de kindjes zich wat thuis voelen.”

De vzw zamelde het geld in door de organisatie van tal van evenementen. “We lieten ons bijvoorbeeld sponsoren voor de Dodentocht in Bornem en we organiseren ook tal van evenementen, zoals onze jaarlijkse comedyshow in Ooigem”, zegt Mathias Lambrecht uit Wielsbeke, een van de leden van de vzw.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio