Laffe dief steelt afscheidsbrief voor overleden oma van graf

Laffe dief steelt afscheidsbrief voor overleden oma van graf

Kurt, Katrien en de kinderen Brent en Jens zijn er het hart van in: een briefje en een beeldje voor oma haar graf zijn verdwenen. Foto: gsd

Tielt -

Kurt Van Haudt uit Tielt is woedend op een dief die toesloeg op het kerkhof. De dader ging ervandoor met een brief en beeldje dat de kleinkinderen achterlieten op het graf van hun oma.

Nicole Loos (55) uit Tielt overleed vorig jaar op 26 maart aan botkanker. Voor Kurt Van Haudt (29), zijn kinderen Brent (4) en Jens (5) en zijn vrouw Katrien (30) was het een groot verlies.

Om te tonen hoe graag ze oma zagen, maakte de jongste kleinzoon Brent een afscheidsbrief en een tekening en plaatste Jens een sneeuwbal – een glazen bol met daarin een sneeuwman – op haar graf. Maar toen het gezin maandagmorgen langsging, was alles weg.

Kurt keek overal in het rond om te zien of de brief niet gewoon was weggewaaid, maar hij vond nergens iets terug. Hij vermoedt dat een dief de spullen heeft gestolen.

“Waar zijn we mee bezig als we al niet van andermans spullen kunnen blijven op een kerkhof?”

Kurt uitte zijn woede op Facebook, waarna zijn bericht werd opgepikt door het Tieltse stadsbestuur, dat gisteren contact met hem opnam.

Kurt stelde voor om camera’s te plaatsen aan de toegangspoorten van het kerkhof. “En blijkbaar ben ik niet de enige met die vraag”, zegt de man. “Het zou in ieder geval helpen om dieven af te schrikken of te herkennen. Ze zeiden dat ze het zouden bekijken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees