Na negen maanden wijkpost Dentergem terug volledig bemand

Eerste wijkdienst met enkel agentes

Eerste wijkdienst met enkel agentes

Stefanie Coene en Katrien Van Vooren zijn de wijkagentes voor Dentergem en de deelgemeenten. Foto: evd

Dentergem -

Op de wijkpost van de politie in Dentergem zijn recent alle zitjes weer ingenomen. Het team bestaat nu volledig uit vrouwelijke politie-inspecteurs, wat een unicum is voor de streek.

Sinds kort is de wijkdienst Dentergem van de politiezone weer compleet. Tot een tweetal jaar geleden werd de post bemand door twee mannelijke inspecteurs. Nu zijn het twee dames die de vier dorpen onder hun hoede nemen. Een vrouwelijk wijkteam is nieuw in de regio.

Nadat Claude Lefebvre vorige zomer een andere functie kreeg binnen de zone bleef Stefanie Coene (37) negen maanden alleen op de wijkpost.

Ze sloot in 2012 aan bij het korps van de Midow en startte bij de interventieploeg. “Het sociale van deze wijkfunctie sprak mij aan en daarom heb ik gesolliciteerd voor deze betrekking. Door de vaste uren, zonder nachten, kan ik het beter combineren met mijn gezin”, zegt ze.

Pas enkele weken geleden werd ook de tweede plaats ingevuld door Katrien Van Vooren (34). Katrien wou altijd al mensen helpen en koos als jongere al voor de job van politieagent.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio