Binnenkort drie windmolens langs E40 in Landegem?

Binnenkort drie windmolens langs E40 in Landegem?

Themabeeld Foto: Wiki Commons

Landegem -

Verschillende inwoners van Nevele kregen onlangs een brief in de bus ter aankondiging van de komst van drie windmolens langs de E40 in Landegem.

De Antwerpse windparkontwikkelaar Storm heeft plannen om langs de E40 in Landegem drie windmolens te bouwen. De molens zouden vlakbij het industriepark van Drongen komen, maar wel net op Nevels grondgebied. Ook gemeenteraadslid Filip Vervaeke (Nieuw Nevele) kreeg gisteren een brief in de bus. “Veel inwoners van Nevele belden mij ook al om meer info te vragen, maar ook ik zit uiteraard met enkele vragen.” Om een antwoord te geven op al die vragen organiseert Storm op woensdag 26 april een infovergadering in Hotel Van Der Valk in Drongen. Iedereen is welkom tussen 16.30 uur en 19 uur. Storm vertelt u persoonlijk wat de plannen zijn met de windturbines en wat de mogelijkheden tot participatie zijn.

Straks teller op acht?

De ontwikkelaar realiseerde in onze regio reeds parken in Wachtebeke en de Gentse haven. Begin 2018 bouwen ze ook verscheidene molens langs de E34 in Zelzate. De aanvraag voor de milieu- en bouwvergunning voor de molens in Landegem moet nog behandeld worden en het gemeentebestuur is niet gewonnen voor extra molens. Want als de molens er komen zou de teller langs de E40 in Nevele ooit op acht kunnen komen. Electrabel kreeg afgelopen september een vergunning voor de exploitatie van vijf windturbines langs de E40 in Nevele tussen Landegem en de op- en afrit in Hansbeke.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio