Voetbal2de amateurklasseRACING CLUB GENT - MENEN - Doelpunt van Bjorn Caryn (18) zet Racing op weg naar cruciale zege

“Deze treffer was voor mij persoonlijk bevrijdend”

“Deze treffer was voor mij persoonlijk bevrijdend”

RC Gent - Menen: De jonge Caryn bijt van zich af in een luchtduel. Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Racing Club Gent is na de 3-1 zege tegen SCT Menen zo goed als zeker van het behoud. De prestatie van de jonge Bjorn Caryn, die het openingsdoelpunt scoorde, was een lichtpunt.

Racing begon erg nonchalant aan de wedstrijd en mag van geluk spreken dat de bezoekers in de zone van de waarheid bijna negentig minuten lang bleven knoeien. Een alweer erg sterke doelman Maes deed eveneens zijn duit in het zakje, waardoor de 2-0-voorsprong die bij het halfuur op het scorebord stond uiteindelijk beslissend bleek. “In aanloop van deze partij was iedereen vol vertrouwen”, geeft de pas 18-jarige uitblinker Bjorn Caryn aan. “Ik kwam persoonlijk wel wat nerveus aan de aftrap. De 1-0 werkte vooral voor mij persoonlijk bevrijdend. We wisten dat we meer kwaliteit in huis hadden en dat we over negentig minuten wel het verschil zouden maken. Toen Vandekerckhove aan een actie begon op rechts, voelde ik aan dat ik voor doel moest zijn. De voorzet was perfect, waardoor ik makkelijk kon afwerken. Toen Guus de voorsprong verdubbelde zaten we op rozen. Toch is onze doelman Maes nog enkele keren tussenbeide moeten komen. Jordy is aan een ijzersterk seizoen bezig. Zijn uitstraling en ook zijn prestaties zorgen voor rust in het elftal.”

Voor het seizoen had je wellicht niet verwacht dat je deze speelkansen zou krijgen?

Bjorn Caryn: “Helemaal niet. Het scheelde niet veel of ik zat niet eens meer bij Racing. Deinze en Sint-Niklaas waren geïnteresseerd. Na enkele gesprekken met de sportieve leiding van de club besloot ik dan toch maar te blijven. Er werd expliciet aangegeven dat men mogelijkheden zag in mij en dat overtuigde me uiteindelijk.”

Wat is je beste positie?

“Normaal gezien speel ik op de zes of acht. Trainer Jürgen Van Opstaele gebruikt me in een meer offensieve rol. We wisselen veel van positie om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.”

“Ik heb in de jeugd van AA Gent ook nog in doel gestaan. Het zijn allemaal leerrijke ervaringen die je completer maken als voetballer.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio