Elf nieuwe handelszaken brengen meer leven in centrum

Het stadsbestuur vond elf handelaars die zich in het centrum van Deinze willen vestigen. Foto: jdv

Deinze -

De promocampagne ‘Start in Deinze je droomzaak’ werpt na een maand tijd al haar vruchten af. Elf handelaars gaan nog dit jaar een nieuwe zaak opstarten in het centrum.

Vorig jaar bedroeg de stedelijke premie voor invulling van een leegstaand pand 5.000 euro. Vanaf 1 mei wil het stadsbestuur van Deinze dat verdubbelen tot 10.000 euro.

“Het schepencollege stelt tijdens de eerstvolgende gemeenteraadszitting voor om van 1 mei tot eind 2018 een subsidie van 10.000 euro toe te kennen aan wie een leegstaand handelspand in de Tolpoortstraat opvult”, zegt schepen van Economie Bruno Dhaenens (Open VLD).

De vzw Deinze Winkelstad en het stadsbestuur lanceerden in maart een promocampagne om handelaars naar het centrum te lokken.

“De zaakvoerders van vijf bekende handelszaken zochten mee met Deinze Winkelstad en het stadsbestuur naar nieuwe collega’s. Het is een schot in de roos geworden. Dankzij de positieve ingesteldheid van de ambassadeurs hakten verschillende potentiële handelaars de knoop door”, zegt centrummanager Chris Verghote.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio