Bruno Matthys over zijn beste vriend Luc De Vos: “Verdriet maakt steeds meer plaats voor melancholie en fijne herinneringen”

Bruno Matthys over zijn beste vriend Luc De Vos: “Verdriet maakt steeds meer plaats voor melancholie en fijne herinneringen”

Foto: Dominique Dierick

Gent -

Op de dag van het verschijnen van Vos, de biografie van Luc De Vos, haalt Bruno Matthys, gemeenteraadslid (SP.A) én vijftien jaar lang de beste vriend en steun en toeverlaat van ‘Vos’, in een persoonlijke tekst herinneringen op. “Ik heb hem zonder stoppen geschreven, zoals hij in me opkwam.”

“Ik ben zeer trots dat dit boek is verschenen. Het is het bewijs dat Luc voortleeft in de harten van de mensen. Dit gevoel van trots overvalt mij ook telkens wanneer ik een song van Luc op de radio hoor. Bovendien is het een goed boek. Het schrijft een stukje van onze vaderlandse rockgeschiedenis en schetst een goed beeld van wie Luc De Vos was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin wat ongerust was: hoe kan zo’n onbekende Hollander over mijn vriend Luc iets zinnigs op papier zetten? Maar ik was fout: Leon (Verdonschot, nvdr.) heeft er een schitterend document van gemaakt.

LEES OOK: De man die zijn vrouw geen troost kon bieden. De eerste biografie over Luc De Vos toont ook de zanger die de mensen niét kennen

Tijd heelt wonden, zegt men wel eens. Voor mij geldt dat zeker. Ik heb nog altijd veel verdriet dat de man, die meer dan 15 jaar lang mijn beste vriend is geweest, weg is. Maar dat verdriet maakt steeds meer plaats voor melancholie en fijne herinneringen. Een jaar geleden barstte ik vaak plots in tranen uit als ik aan Luc dacht. Vandaag barst ik soms spontaan in lachen uit als ik denk aan een van de vele avonturen die we samen hebben beleefd. Tijd heeft voor mij een positieve invloed op de verwerking van verdriet. Ik heb ook veel aan mijn vrouw Marie. Samen praten we veel over Luc. Ik heb Luc trouwens leren kennen door Marie. Zij was al veel langer bevriend met Luc en zijn vrouw Sandra. Ik zeg altijd dat toen ik mijn vrouw leerde kennen, ik Luc De Vos er gratis heb bijgekregen ...

Ik mis het podiumbeest Luc De Vos en de vele concerten, optredens en boekvoorstellingen. Maar wat ik nog het meeste mis, zijn de ‘gewone’ dingen die we samen deden: een dagje samen ravotten op het strand van Wenduine, samen de eerste maatjes proeven bij de viswinkel in de Voldersstraat of nog gewoner: samen een oude kast naar het containerpark brengen. Wat we ook deden, we lagen altijd plat van het lachen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio