“Drugsvrije Ghelamco Arena is illusie”

“Drugsvrije Ghelamco Arena is illusie”

AA Gent wil graag met de Gentse scholen een anti-drugprogramma opzetten, maar daar ontbreken voorlopig de tijd en het geld voor. Foto: Photo News

Gent -

KAA Gent voert precies tien jaar een war on drugs. Het aantal cannabis- en cocaïnegebruikers in het stadion is sinds 2007 sterk afgenomen, maar een kleine groep supporters weigert het clean te houden. “Een totaal rookverbod in de Ghelamco Arena zou de joints al buitenhouden”, zegt het Gentse parket.

Behalve Bengaals vuur blijven vrijdag in de Ghelamco Arena ook de sigaren, sigaretten en e-sigaretten op zak. KAA Gent bekampt Oostende en de Pro League en Kom op Tegen Kanker vragen een rookvrij stadion. Het gaat om een eenmalige actie. KAA Gent bant de sigaret pas volledig als ook alle andere ploegen uit de eerste voetbalklasse dat doen.

Keep the Stadium Clean

De club pakt ondertussen een ander probleem aan: de consumptie van joints en ­cocaïne in de Ghelamco Arena. Het is deze maand precies tien jaar geleden dat KAA Gent startte met Keep the Stadium Clean, een actie die begon toen zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen klaagden over druggebruik in het Ottenstadion.

In die periode waren honderden druggebruikers in de tribunes. Dat aantal daalde met bijna 50 procent na een sensibiliseringscampagne. Behalve lichtreclames en gadgets betrok de club daar scholen bij. “De reacties waren fantastisch”, zegt Dirk Piens, veiligheidsdirecteur van KAA Gent. “We waren niet de enige club met een drugprobleem, maar wel de eerste die het aanpakte.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio