Gent circuleert vlot, behalve op deze pijnpunten

Aan de Dampoort verliep de doorstroming vrij vlot. Foto: fvv

Gent -

De grootste horde voor het circulatieplan is dinsdag zonder veel problemen genomen. Gent kan voorlopig ook na 3 én 18 april alle verkeer slikken. Met dank aan de duizenden die de bus of de fiets namen. De R40 kreunde, onder andere op de Rooigemlaan en de Heuvelpoort. Maar de binnenstad herademde. Nu nog de knelpunten wegwerken.

Dinsdag 18 april, “de echte test voor het circulatieplan”, was een dag met twee snelheden. Ja, er stonden files. Stevige files zelfs. Op de Rooigemlaan was het de hele ochtend aanschuiven van aan Palinghuizen. De Nieuwewandeling stond vol. En op de Sint-Lievenslaan en aan de Heuvelpoort liep de wachttijd op.

En ja, sommige mensen kwamen te laat op school of het werk. Ook wie de bus nam van buiten Gent, moest geduld oefenen.

Maar 18 april was ook een dag waarop duizenden mensen hun fiets van stal haalden en enkele ijzige regenbuien trotseerden. Een dag dat grote problemen uitbleven, ondanks de vrees van velen. En ja, een dag dat de Dampoort het circulatieplan vlotjes kon slikken, ook mét pendel-, school- en studentenverkeer. De Lijn zegt sinds 3 april zelfs 15 procent meer reizigers te vervoeren in Gent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees