Mode

Voor stijladvies kun je nu ook bij Google terecht

Voor stijladvies kun je nu ook bij Google terecht

Foto: Shutterstock

Wie bij Google Afbeeldingen op zoek gaat naar een bepaalde handtas of paar schoenen kan daar voortaan zomaar stijladvies bij krijgen. Handig voor wie dol is op een item, maar geen idee heeft hoe je het moet combineren.

Mensen gaan bij Google voor heel wat zaken te rade en daar speelt de zoekmachine nu handig op in om zelfs modeadvies aan te bieden als je op zoek gaat naar een kledingstuk. De nieuwe tool die de naam 'Style Ideas' meekreeg, werd gemaakt om "inspirerende lifestylebeelden en outfits te tonen die laten zien hoe die stuks er in het echt uitzien", zegt productmanager Julia Enthoven.

Zo kom je bijvoorbeeld ook te weten hoe je iets kunt combineren. "Dankzij Style Ideas kom je te weten welke handtas en jeans er fantastisch uitzien bij die rode hakken die je op het oog hebt", klinkt het.

Toch staat de nieuwigheid nog maar in zijn kinderschoenen. Voorlopig werkt het enkel als je smarthphone op Android functioneert. Daarnaast rest natuurlijk ook nog de vraag op basis van wat Google de afbeeldingen selecteert. Wordt het daarvoor betaald door merken om hen als suggestie aan te bieden?

Hoe ga je te werk? Typ bij Google Afbeeldingen het item in waar je naar op zoek bent. Vervolgens kun je op een foto klikken en verschijnt ook de optie 'Style Ideas' of 'Stijlideeën' als je in het Nederlands surft.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees