Beauty

Reclame voor mascara verboden wegens ‘te volumineuze wimpers’

Reclame voor mascara verboden wegens ‘te volumineuze wimpers’

Foto: Rimmel

Rimmel heeft van de Britse reclamewaakhond de opdracht gekregen om een spotje voor Scandaleyes Reloaded-mascara terug te trekken. De beelden van de volumineuze wimpers van Cara Delevingne zouden namelijk te zeer gemanipuleerd zijn.

In het promotiefilmpje zien we Cara Delevingne door Londen lopen, achtervolgd door een groep uit de kluiten gewassen mannen die naar haar op zoek zijn. De indrukwekkende wimpers waaraan ze tussendoor veelvuldig mascara aanbrengt, zouden echter te gemanipuleerd zijn en er zou te veel airbrush aan te pas zijn gekomen. Daarom heeft de Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) het cosmeticamerk bevolen om het spotje niet langer uit te zenden. 

In een klacht die werd ingediend, klinkt het dat het filmpje niet met de waarheid strookt. Toch ontkent Coty UK, de eigenaar van Rimmel, dat er al te veel met de realiteit werd gespeeld. Het beweert dat de wimpers van Delevingne niet langer of dikker werden gemaakt en dat ze van nature zo zijn. De ASA vergeleek echter voor- en na-foto's en beweert het tegendeel, dus werd de klacht gegrond verklaard en het spotje verboden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees