basketbal2de nationale (M) - Erik RogiersGent Hawks

“We zitten weer helemaal op schema”

Gent -

Gent Hawks won met 58-74 cijfers bij Royal IV en verzekerde zich aldus in twee matchen van een plaats in de halve finale van de play-offs in tweede nationale. Nu zaterdag al begint de halve finale tegen Gembo, dit met opworp om 20.15 uur in het Tolhuis. Een tevreden coach Erik Rogiers voelt dat zijn ploeg weer langzaam naar de beste vorm toegroeit.

“Met bijna vijf man in de dubbele cijfers zitten we offensief weer op schema. Het grote pluspunt is echter dat ook onze defense er weer staat. Als je ziet dat we tegen hen slechts 58 punten toestonden, is dat hoopgevend. Een ploeg als Royal IV mag je nooit meenemen naar de eindmeet, want dan wordt het een dubbeltje op zijn kant. Het was dan ook een goede zaak dat we hen na een 33-32 ruststand in het derde quarter via een 0-14 konden losgooien en tot aan het einde de controle vasthielden. Waregem uitgezonderd zijn al onze tegenstanders gevat in een best of three, waardoor ze tegen zaterdag alvast een extra match in de benen zullen hebben. Gembo of Soba. Wie ik verkies? Het maakt me eigenlijk niets uit.” Ondertussen kreeg Rogiers al het nieuws te horen dat Gembo zich plaatste voor de halve finales (72-57). Het diende voor die strijd wel Eli Van Aken te missen. Duidelijk is ook dat coach Rogiers nog altijd hoopt op de terugkeer van Gregory De Pooter, al heeft betrokken speler daarvoor nog groen licht nodig van de medische staf.

“Zowel mentaal als conditioneel is Gregory De Pooter er helemaal klaar voor. Ik kan enkel hopen dat hij ons vervoegt. Bovendien geeft hij ons ook op strategisch en tactisch vlak een enorme boost”, weet ook hij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio