Geen fontein op nieuw stationsplein

Geen fontein op nieuw stationsplein

Het verlengde van de Kerkstraat werd al aangepakt. Het nieuwe Leopold III-plein zelf volgt in september, zonder fontein dus. Foto: jve

Blankenberge -

In mei doet het stadsbestuur de plannen voor het nieuwe Leopold III-plein uit de doeken op de gemeenteraad. Wat wel zeker is: er komt geen fontein.

Op de gemeenteraad van dinsdagavond hield oppositiepartij CD&V nochtans een krachtig pleidooi voor de aanleg van een verlichte waterpartij op het stationsplein. De fontein zou als effect hebben dat het plein nog sfeervol oogt wanneer het donker wordt en de omliggende horeca en winkels sluiten. “We zijn op internet verschillende gemeenten gaan bekijken hoe zij zoiets organiseren. Een waterpartij op de toegangspoort van onze stad kan zeker een meerwaarde zijn”, zegt fractieleider Sandy Buysschaert. “Momenteel is het plein slecht verlicht en oogt het verlaten wanneer alles gesloten is.”

Meerderheidspartijen Open VLD en N-VA hielden de boot af, maar beloven wel dat het plein zal omgetoverd worden tot dé welkomstpoort van Blankenberge. “Het ontwerp houdt rekening met heel wat factoren”, zegt schepen van Openbare Werken Ivan De Clerck (Open VLD). “Het plein moet tussen Pasen en eind september kunnen worden ingevuld als evenementenplein, dus een waterpartij komt er niet. Maar ik beloof wel dat het plein sfeervol wordt ingericht met stijlvol straatmeubilair en de nodige groeneilandjes. Het wordt een absolute eyecatcher met een unieke combinatie van kunst, praktische invulling en een esthetische meerwaarde.”

De heraanleg van het Leopold III-plein start definitief in september. Intussen werd het verlengde van de Kerkstraat dat over het plein loopt al aangepakt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio