VolleybalTrofee De DonckerVDK Gent B - Oudegem B - Uitblinkster Delphine De Winne neemt afscheid van VDK Gent met de beker

“Na sterke derde en vierde set verdiend naar winst in prestigeduel”

VDK Gent lachend met de beker. Foto: Marc Van Hecke

Gent -

In de eerste twee sets van de bekerfinale bood eerstedivisieploeg Gent B zijn reeksgenoot Oudegem B een stevige repliek, maar VDK verloor telkens nipt. Het dwong wel overtuigend de belle af en daarin serveerde setter Delphine De Winne (17) naar een ronduit schitterende 6-0.

Was het jouw eerste bekerfinale?

Delphine De Winne: “Als ex-speelster van Nazareth is het bij Gent mijn tweede seizoen. Met de U17 en U19 van VDK won ik twee jaar op rij de beker. Met de B-ploeg haalde ik voor het eerste de finale.”

Rekende je op winst?

“Met VDK en Oudegem stonden twee middenmoters van onze reeks tegenover elkaar. Het was een prestigeduel. Omdat we onze twee competitiematchen tegen VCO wonnen, hoopte ik ook de bekerfinale te winnen. We leefden enthousiast naar die wedstrijd toe. Dat versterkte ons geloof in onze zegekansen.”

Wie had een basisplaats?

“Setter Anke Allemeersch, libero Yente Ghillebert, opposite Emma De Broe, de hoekaanvallers Kato Tielemans en Jora Blaaser en middenblokkers Sarah Van Cleemput en Celine Jacquemyn.”

Hoe verliep de match?

“Oudegem startte uitstekend (0-6). Het behield tot 10-16 die kloof, maar bij 16-16 klommen we langszij. Na een spannende strijd verloren we met 23-25. In de tweede beurt serveerde Blaaser naar 8-4. Oudegem boog dat echter om naar 12-16 en 18-22. Bij 16-20 werden Marthe De Boeck en ik ingebracht voor De Broe en Allemeersch. Na 22-24 neutraliseerden we drie setballen en konden we zelf een setbal niet verzilveren. Uiteindelijk verdubbelde onze tegenstander toch zijn bonus met 27-29.”

Vreesde je dan voor een nederlaag?

“Schrik is een slechte raadgever. Omdat we dit seizoen al vaak vijfsetters speelden, bleven we in onze winstkansen geloven en dat loonde. We konden het tij keren.”

Hoe ging het verder?

“In set drie en vier overklasten we Oudegem. Het spelbeeld was helemaal omgekeerd. De setstanden 25-17 en -14 spreken boekdelen. VDK zat in een positieve flow en Oudegem raakte niet meer in zijn ritme. In de belle kon ik naar 6-0 serveren. Pas toen Oudegem tot 11-9 naderde, werden De Boeck en ik vervangen. Onze opponent viel toen helemaal stil.”

Met welk gevoel verlaat je Gent?

“Met spijt. Ik kreeg bij VDK een mooie kans, die ik wist te benutten. Ik had bij die ploeg twee toffe jaren, waarin ik veel leerde. Het aanbod om naarOostende over te stappen, was te mooi om niet op in te gaan. Ik hoop bij de kustploeg verder te evolueren.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio