Vrouw neergestoken na ruzie over kookpot

Van de residentie Cyrene in de De Pintelaan tot aan het UZGent liep een bloedspoor dat pas gisteravond met veel moeite door de brandweer kon worden verwijderd. Foto: fvv

Gent -

Aan de ingang van het UZ Gent lag gisterochtend een hevig bloedende vrouw. Ze woont in een appartement aan de overkant en werd neergestoken door haar onderbuur. “Een ruzie over een kookpot escaleerde onder invloed van drank en drugs”, zeggen buren.

Gruwelijk. Alsof de tegels in de inkomhal van residentie Cyrene in de De Pintelaan rood waren geverfd. Alleen was het geen verf, maar bloed. En het bloedspoor liep verder, tot aan de ingang van het UZ Gent aan de overkant van de straat. Daar werd gisterochtend iets na 5 uur ­Natasha B. aangetroffen. Ze was neergestoken en verkeerde in levensgevaar.

Onderbuur

De politie pakte kort na de feiten een verdachte op: ­Peter V. (57), een onderbuur van het slachtoffer. Hij werd gisteravond voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De tenlasteleggingen zijn poging doodslag en verboden wapenbezit. Het Gentse parket wilde voorts nog kwijt dat de omstandigheden van het incident worden onderzocht en dat het slachtoffer nog leeft.

De bewoners van het appartement zijn loslippiger. Opvallend genoeg hebben ze weinig goede woorden over voor het slachtoffer. “Altijd iets met dat mens. Ze doet niets anders dan stelen en ‘s nachts lawaai maken. En bewoners tegen elkaar opzetten”, klinkt het zowel op de eerste, tweede als derde verdieping van het wat uitgeleefde flatgebouw.

De Afrikaanse buurman van de verdachte denkt te weten wat er gisterochtend precies fout liep. “Natasha valt Peter geregeld lastig en heeft ooit een kookpot van hem gestolen. Ze maken daar soms ruzie over. Gisteren weer. Peter had gedronken en een joint gerookt en de situatie is uit de hand gelopen. Hij heeft haar neergestoken met een mes. Jammer dat het zo ver moest komen. Over een stomme kookpot.”

Bloed

Het parket stuurde gisterenochtend het lab ter plaatse voor sporenonderzoek. Het appartement van Peter V. werd verzegeld. Nadat iedereen zijn werk gedaan had, kwam de brandweer ter plaatse. Er was behoorlijk wat water en schuurwerk nodig om al het bloed te verwijderen. De handtas, sjaal en handschoen die het slachtoffer tijdens de steekpartij verloor, werden meegenomen door de politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees