Ondanks recordomzet maakte winkelketen HEMA afgelopen jaar verlies

Ondanks recordomzet maakte winkelketen HEMA afgelopen jaar verlies

Foto: Hollandse Hoogte

HEMA is tevreden over de prestaties van 2016. Het Nederlandse winkelbedrijf wist afgelopen jaar enerzijds het verlies verder te beperken. Anderzijds steeg de omzet naar recordhoogte. Ook de verkopen in de eerste twee maanden van 2017 waren bemoedigend. HEMA profiteerde naar eigen zeggen van de vernieuwing van het assortiment, hogere onlineverkopen en internationale groei.

Over het hele jaar was er onder de streep sprake van een tekort van 26,2 miljoen euro. Dat was fors minder dan het verlies van 72,5 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet van HEMA kwam over heel 2016 uit op bijna 1,2 miljard euro. Dat betekende een stijging van 4,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In alle landen waar HEMA actief is, viel de omzet van de winkelketen hoger uit. In België en Luxemburg steeg de omzet 0,8 procent tot 143,1 miljoen euro.

Vooral op het gebied van huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging deed HEMA goede zaken. Hier steeg de omzet afgelopen jaar met 8,9 procent. Daarnaast timmerde HEMA stevig aan de weg op het gebied van kleding waar de omzet met 7,5 procent steeg.

In de eerste twee maanden van dit jaar was HEMA goed voor een omzetstijging van 3,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Verder kondigde het winkelbedrijf aan dit jaar buiten Nederland en België in totaal nog eens 25 winkels te willen openen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees